top of page
Search

Ärtyneen suolen hoito – elämäntapaneuvonta

Updated: Apr 16

Ärtyneessä suolessa, eli stressivatsassa, elämäntapaneuvonnasta on paljon hyötyä, sillä elämäntapojen muokkaaminen on ensiarvoisen tärkeää kroonisissa oireyhtymissä. Ärtyvän suolen oireyhtymän oireet voidaan saada jopa vuosiksi pois erinnäisin tavoin, joista elämäntapojen muokkaaminen on isossa roolissa.


Elämäntavat voivat joko parantaa terveyttämme ja hyvinvointiamme, tai huonontaa niitä. Joskus elämäntavat ovat selkeästi huonoja, kuten esimerkiksi silloin kun emme liiku tai syömme roskaruokaa. Kuitenkin joskus elämäntavat voivat olla näennäisesti hyviä, mutta kuitenkin epäedullisia nykytilanteemme kannalta. Näin tapahtuu esimerkiksi ärtyneessä suolessa silloin kun pyritään syömään monipuolisesti, mutta suoliston ja hermoston kunto ei vielä salli sitä.


Ärtyneen suolen kohdalla elämäntapojen muuttaminen voi olla keskeinen tekijä. Esimerkiksi unihygienian parantaminen, ruokavalion korjaaminen, tiettyjen lisäravinteiden nauttiminen, liikunnan lisääminen tai vähentäminen, sekä liikuntaan liittyvien tapojen muokkaaminen voivat olla todella tärkeitä asioita IBS:n oireiden hallinnan kannalta.


On kuitenkin huomioitava, ettei elämäntapaneuvonta yksinään kykene hoitamaan kaikkia oireyhtymän oireita. Tämä on tärkeä muistaa, sillä ärtyneen suolen hoidon tulee olla monipuolista ja kokonaisvaltaista. Siinä tulee ottaa huomioon muun muassa psyykkeen vaikutukset, potilaan taustat ja paljon muuta. Lue ärtyneen suolen hoidosta lisää.


Katso myös muut hoitomuodot: Neurokineettinen Terapia ärtyneen suolen hoitomuotona Emotional Freedom techniques ärtyneen suolen hoitomuotona Skeematerapia, eli tunnelukkojen hoito ärtyneen suolen hoitomuotona

18 views0 comments
bottom of page